• Du er her:
 • Forside
 • Arbejdsdag på Bisserup lejren

  Hans gjorde det forberedende arbejde med algefjerner
  skovmandens værktøj
  Lejren set fra strandsiden

   

  Der var 12 personer, som var samlet fra Næstved og Sorø-Dianalund Y`s Men Club. En årlig dag, som  er sat af til vedligeholdelse af lejren. Der var lamper på værelserne, der skulle udskiftes. Reparationer af vægge samt loftplader, der blev udskiftet. Det var primært inden dørs vedligeholdelsen, som blev prioritere højst, maler arbejde hænger ikke så godt sammen med regnvejr. Der var nogle store træ, som blev beskåret omkring lejren.

  Nålene har holdt flyttedag i præsidiet

  Præsidiet 2017-2018

  Set fra venstre side mod højre er det Mona, Knud, Morten, Erna og Poul.

  [Se mere]

  Y's Men Region Danmark er synlige på årets Folkemøde

  For første gang deltager Y's Men Region Danmark i Folkemødet på Bornholm.

  Se [mere]

   

   

  Loppemarked på Frederiksberg

  Søndag d. 21/5-2017 afholdt Sorø-Dianalund Y'mens Club loppemarked, som hjælp til spejderne. Der var hele dagen masser af spejderaktiviteter og bål. De havde lavet en  café med kaffe og lækre hjemmebagte kager, som blev nydt med harmonika musik i baggrunden. I år var det 27. gang, at spejderne afholdt Frederiksbergfest.
  Selve loppemarked gav en indtægt på kr. 28.035 og ud af disse har spejderne modtaget kr. 12.000 til deres forsatte spejdervirke.

  Ideskaber forvandler Absalon Kirke til multihus med fællesskab for øje...

  Sorø-Dianalund Y`s Men`s Club har været på virksomhedsbesøg i København, nærmere bestemt Absalon Kirke, som er blevet omdannet til et moderne forsamlingshus. Idemanden bag dette er Lennart Lajboschitz, som købte kirken af Københavns Kommune. Lennart fortalte om sin spæde opstart i forretningsverdenen. Lennart og hans kone startede med at tage på kræmmermarked og solgte deres varer. Dette gav grobund for hans første butikskæde under navnet Zebra. Lennart stoppede ikke her. Han fik nye ideer til en ny butikskæde med navnet Tiger og varerne skulle kun koste 10 kroner. Tiger butikkerne blev en kæmpe succes og forretningerne findes nu over hele verden. Idag har Lennart og familien en andel på 30% i Tiger butikkerne efter de har solgt butikskæden til en kapitalfond. Lennart er en mand, som ikke kan holde sig ro. Han kommer på nye ideer hele tiden. Købet af Absalon kirke er en af dem.

  Absalon Multihus
  Lennart Lajboschitz

  Besøg hos vores venskabsklub, Gudenåen.

  Sorø-Dianalund Y`s men`s klub var d.8/4-2017 på besøg hos venskabsklubben Gudenåen. Vi var ialt 31 klubmedlemmer, som havde taget turen derover. Dagen startede med en gang stående kaffe, indtil det var afgang med bus, som Gudenåen havde sørget for i dagens anledning. Udflugten i bussen tog os rundt i det midtjyske landskab, hvor der undervejs blev fortalt om diverse tiltag, for at bevare de natur skønne områder. Frokosten blev indtaget på naturcenter "Harrild Hede". Højde punktet for dagens tur, var et besøg på Søby Brunkulsmuseum. Der var bestilt en guide, som hed Carsten Kjær, han var opvokset i brunkulslejren og han kunne fortælle, om det hårde liv og det sammenhold der var i lejren. Efter endt rundvisning på museet, blev der drukket kaffe med hjemmebag til. Vel ankommet tilbage til klublokalerne, blev dagen afsluttet med en sammenkomst  med spisning og sang. Klokken ca. 21:30 blev der takket af og turen gik hjemad mod Sjælland.

  Der var sørget for samkørsel til alle
  Her blev der holdt frokost
  Der var sandwich boller til frokost
  Guiden Carsten Kjær, som var opvokset i Søby Brunkuls lejr
  Søby Brunkuls lejr
  Købmands butik
  Det røde hus, lignede vores guides barndoms hjem fra 1950
  Køkkenet
  Soveværelse
  Dette hus var beboet indtil 2002
  Stuen
  Køkkenet

  Luther / Reformationen 500 år efter...

  Margrethe Brodthagen

  Margrethe Brodthagen var gæstetaler og hun tog klubbens medlemmer på en rejse om "Luther og Reformationen", som fandt sted i årene 1505-1555. Hun gjorde tørre årstal til en god fortælling om Luther, som datidens rebel.